Jednoduchý recept

Teplé bramborové lívanečky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56295
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Brambory
20 g Cukr vanilka
20 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
1 dl Olej slunečnicový
0,5 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
Na náplň
1 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
200 g Jogurt bílý
200 g Povidla švestková
50 ml Rum
100 g Tvaroh tvrdý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 286kJ
11% Sacharidy 41 g
11% Tuky 8 g
11% Sodík 212 mg
25% Bílkoviny 14 g

Teplé bramborové lívanečky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Rozklepneme vejce, přidáme sůl, vsypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí s kypřicím práškem, vanilkový cukr. Všechny suroviny dobře promícháme a necháme 20 minut odpočinout.

2

Lívanečník rozehřejeme potřeme olejem, lžící pokládáme připravené těsto. Opečeme lívanečky po jedné straně, po obrácení dopečeme druhou stranu. Opečené lívanečky po vybrání z pánve pokládáme do nádoby a udržujeme teplé do dalšího použití.

3

Povidla smícháme s vanilkovým a krupicovým cukrem, přilijeme rum, dobře promícháme.

4

Teplé lívanečky potíráme povidly, aranžujeme je na jednotlivé talíře. Posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Zvlášť v malé mističce ke každé porci přidáme jogurt a předkrm podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm, lze však příležitostně lívanečky podávat i jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept