Teplé bramborové lívanečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplé bramborové lívanečky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56295 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Brambory |
20 g | Cukr vanilka |
20 g | Droždí |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
200 g | Jogurt bílý |
200 g | Povidla švestková |
50 ml | Rum |
100 g | Tvaroh tvrdý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 204,5mg |
Draslík | 480,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Cukr moučkový, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Cukr vanilka, Jogurt bílý, Povidla švestková, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplé bramborové lívanečky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Rozklepneme vejce, přidáme sůl, vsypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí s kypřicím práškem, vanilkový cukr. Všechny suroviny dobře promícháme a necháme 20 minut odpočinout. |
2 | Lívanečník rozehřejeme potřeme olejem, lžící pokládáme připravené těsto. Opečeme lívanečky po jedné straně, po obrácení dopečeme druhou stranu. Opečené lívanečky po vybrání z pánve pokládáme do nádoby a udržujeme teplé do dalšího použití. |
3 | Povidla smícháme s vanilkovým a krupicovým cukrem, přilijeme rum, dobře promícháme. |
4 | Teplé lívanečky potíráme povidly, aranžujeme je na jednotlivé talíře. Posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Zvlášť v malé mističce ke každé porci přidáme jogurt a předkrm podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm, lze však příležitostně lívanečky podávat i jako hlavní jídlo.