Kapsa z kotlety se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapsa z kotlety se špenátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Limetka |
20 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 109,9mg |
Draslík | 842,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Olej rostlinný, Rozmarýn čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapsa z kotlety se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Do každého plátku masa uděláme hluboký zářez, aby vznikla kapsa, kterou budeme moci naplnit. Stranou smícháme nastrouhaný sýr s limetkovou kůrou, maso touto směsí plníme, poté uzavřeme párátkem. |
2 | Maso opepříme, posolíme, zasypeme rozmarýnem a pomažeme olejem. Na pánvi rozpálíme olej, maso cca 7 minut opékáme. Poté ho odložíme stranou, do pánve prolisujeme česnek, přidáme špenát a pět minut opékáme. Ihned poté přiložíme ke kotletě a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.