Jednoduchý recept

Jablkový koláč z piškotového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56298

Ingredience

270 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
300 g Jablka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
350 g Mouka polohrubá
30 g Mouka pšeničná hrubá
80 ml Olej slunečnicový
100 g Rozinky bílé
1 kávová lžička Skořice mletá
4 ks Vaječný bílek slepičí
150 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 185 kcal
Kilojoule 774kJ
9% Sacharidy 32 g
7% Tuky 5 g
1% Sodík 13 mg
5% Bílkoviny 3 g

Jablkový koláč z piškotového těsta postup přípravy receptu:

1

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání zašleháme žloutky, vanilkový cukr. Následovně zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a skořici. Omytá jablka zbavíme jádřinců a jemně nastrouháme. Spolu s rozinky přimícháme zlehka do těsta.

2

Hotové těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby, při 160 stupních pečeme 40 minut.

3

Upečený pekáč necháme na plechu vychladnout. Povrch potřeme rozpuštěnou čokoládou, necháme vychladnout. Nakonec koláč krájíme na úhledné čtverce.

Poznámka

Servírujeme studené. Koláč podáváme jako moučník. Vhodný je také jako rodinná snídaně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept