Jablkový koláč z piškotového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový koláč z piškotového těsta
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56298 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
150 g | Čokoláda na vaření |
270 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Jablka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
350 g | Mouka polohrubá |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 ml | Olej slunečnicový |
100 g | Rozinky bílé |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 94,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový koláč z piškotového těsta postup přípravy receptu:
1 | Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání zašleháme žloutky, vanilkový cukr. Následovně zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a skořici. Omytá jablka zbavíme jádřinců a jemně nastrouháme. Spolu s rozinky přimícháme zlehka do těsta. |
2 | Hotové těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do trouby, při 160 stupních pečeme 40 minut. |
3 | Upečený pekáč necháme na plechu vychladnout. Povrch potřeme rozpuštěnou čokoládou, necháme vychladnout. Nakonec koláč krájíme na úhledné čtverce. |
Poznámka
Servírujeme studené. Koláč podáváme jako moučník. Vhodný je také jako rodinná snídaně.