Salám zapečený s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salám zapečený s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 563 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Salám jemný |
5 g | Sůl |
60 g | Tuk |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 196kJ
1% Sacharidy 3 g
33% Tuky 25 g
37% Sodík 745 mg
22% Bílkoviny 12 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 291,0mg |
Draslík | 153,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 320,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Salám jemný, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Salám zapečený s vejci postup přípravy receptu:
1 | Salám oloupeme a nakrájíme na plátky, které po obou stranách mírně opečeme. |
2 | Na salám rozklepneme celá vejce (žloutky se nemají protrhnout) a necháme je zvolna zapéct - žloutek zůstane polotekutý a bílek necháme ztuhnout. |
3 | Nakonec bílek mírně osolíme a pokrm ihned podáváme. |