Zdravý recept

Studený vařený humr

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56304

Ingredience

0,5 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná
600 g Humr

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 135 kcal
Kilojoule 565kJ
0% Sacharidy 1 g
2% Tuky 1 g
36% Sodík 726 mg
50% Bílkoviny 28 g

Studený vařený humr postup přípravy receptu:

1

Používáme vždy jen živé humry.

2

Humra nejdříve usmrtíme vbodnutím nože za hlavou, poté ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.

3

Levou rukou držíme humra za krunýř, pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a poté slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.

4

Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).

5

Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, následně dáme chladit do ledničky.

6

Humra vyjmeme z vývaru, silným ostrým nožem ho rozpůlíme podél páteře a rozevřeme na 2 poloviny. Z humra odstraníme vnitřnosti, maso vybereme, krunýř vypereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky, vrátíme do krunýře.

7

Nejchutnější maso je na klepetech, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept