Jednoduchý recept

Piškotové jahodové řezy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56305

Ingredience

Na těsto
7 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
300 g Džem meruňkový
500 g Jahody zahradní
13 g Kypřicí prášek do pečiva
7 polévková lžíce Mouka polohrubá
30 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Máslo čerstvé
7 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná
40 g Želé dortové

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 753kJ
9% Sacharidy 34 g
5% Tuky 4 g
3% Sodík 52 mg
9% Bílkoviny 5 g

Piškotové jahodové řezy postup přípravy receptu:

1

Do kuchyňského robotu rozklepneme vejce, přisypeme cukr a vyšleháme do husté pěny. Dále už nešleháme, ale jen mícháme dřevěnou vařečkou. Do pěny přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr, vše dohromady zlehka vařečkou promícháme.

2

Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 15 minut. Upečený korpus necháme na plechu vychladnout, potom vyklopíme a podélně rozřízneme na dva díly.

3

Jednu půlku potřeme částí meruňkového džemu, přiklopíme druhou půlkou. Povrch koláče potřeme zbylým džemem, naskládáme navrch půlky jahod. Jahody přelijeme želé, které připravíme podle návodu na sáčku, necháme zatuhnout a koláč krájíme na řezy.

Poznámka

Řezy podáváme jako studený moučník, je vhodný hlavně v letním období.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept