Jednoduchý recept

Závin s tvarohem a třešněmi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56307

Ingredience

Na těsto
300 g Mouka polohrubá
40 g Mouka pšeničná hrubá
300 g Máslo pomazánkové
80 ml Olej slunečnicový
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
1 polévková lžíce Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
280 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
300 g Jahody zahradní
3 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
450 g Tvaroh měkký
4 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 869kJ
9% Sacharidy 31 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 28 mg
14% Bílkoviny 8 g

Závin s tvarohem a třešněmi postup přípravy receptu:

1

Pomazánkové máslo vložíme do misky, přidáme žloutky, utřeme. Poté přisypeme prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie, necháme v lednici odpočinout 30 minut.

2

Tvaroh v misce smícháme s 250 g moučkového a 20 g vanilkového cukru. Přimícháme žloutky, pudinkový prášek, citrónovou kůru i citrónovou šťávu. Suroviny důkladně promícháme, nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.

3

Připravené těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme na tenké pláty. Na rozválené pláty podělíme připravenou náplň. Do středu náplně naskládáme jahody. Těsto obou závinů přeložíme přes sebe a potřeme smetanou.

4

Záviny položíme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V předehřáté troubě pečeme 40 minut při 160 stupních. V průběhu pečení záviny potíráme smetanou, aby těsto na povrchu neprasklo.

5

Upečené rolády necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je přeložíme na kovovou mříž a necháme úplně vychladnout. Vychladlé rolády posypeme zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné plátky.

Poznámka

Servírujeme studené. Podáváme dobře vychlazený moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept