Závin s tvarohem a třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závin s tvarohem a třešněmi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56307 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
300 g | Máslo pomazánkové |
300 g | Mouka polohrubá |
40 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 ml | Olej slunečnicový |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
280 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Jahody zahradní |
3 polévková lžíce | Pudinkový prášek - vanilkový |
450 g | Tvaroh měkký |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 59,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Vaječný žloutek slepičí, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Pudinkový prášek - vanilkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo pomazánkové, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závin s tvarohem a třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Pomazánkové máslo vložíme do misky, přidáme žloutky, utřeme. Poté přisypeme prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie, necháme v lednici odpočinout 30 minut. |
2 | Tvaroh v misce smícháme s 250 g moučkového a 20 g vanilkového cukru. Přimícháme žloutky, pudinkový prášek, citrónovou kůru i citrónovou šťávu. Suroviny důkladně promícháme, nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. |
3 | Připravené těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme na tenké pláty. Na rozválené pláty podělíme připravenou náplň. Do středu náplně naskládáme jahody. Těsto obou závinů přeložíme přes sebe a potřeme smetanou. |
4 | Záviny položíme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V předehřáté troubě pečeme 40 minut při 160 stupních. V průběhu pečení záviny potíráme smetanou, aby těsto na povrchu neprasklo. |
5 | Upečené rolády necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je přeložíme na kovovou mříž a necháme úplně vychladnout. Vychladlé rolády posypeme zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné plátky. |
Poznámka
Servírujeme studené. Podáváme dobře vychlazený moučník.
A třešně jsou kde?