Vinný červený punč se salátovou okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinný červený punč se salátovou okurkou
Vinný červený punč se salátovou okurkou
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56308 |
Kategorie: | Povzbuzující nápoje |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
2 špetka | Muškátový oříšek |
100 g | Okurka salátová |
1 l | Sodovka |
1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 180,1mg |
Vláknina | 156,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Muškátový oříšek, Okurka salátová, Sodovka, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Vinný červený punč se salátovou okurkou postup přípravy receptu:
1 | Mladou salátovou okurku hadovku (skleníkovou) omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je na dno skleněného džbánu, posypeme cukrem, zalijeme přibližně 3 - 4 dl vína a dáme do chladničky na 1 hodinu vychladit. |
2 | Poté přilijeme zbytek vychlazeného červeného vína, sodovou vodu, přimícháme půl kávové lžičky muškátového oříšku, rozlijeme do vyšších širších sklenic a podáváme se slámkou. |
Poznámka
Servírujeme vychlazené. K vinnému punči podáváme kostky ledu.