Punč z červeného vína a citrusy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Punč z červeného vína a citrusy
Punč z červeného vína a citrusy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56310 |
Kategorie: | Povzbuzující nápoje |
Ingredience
1 ks | Citrony |
150 g | Cukr moučkový |
15 g | Hroznové víno |
0,5 dl | Koňak |
2 ks | Mandarinky |
1 ks | Pomeranče |
7 dl | Sodovka |
1 l | Víno červené |
3 polévková lžíce | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 267,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Hroznové víno, Mandarinky, Pomeranče, Sodovka, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Punč z červeného vína a citrusy postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme citron, pomeranč i mandarinky. Citrusy oloupeme, zbavíme všec bílých (hořkých) blanek. Dužiny nakrájíme na kostičky. Sladké hroznové víno omyjeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Do skleněného džbánu nalijeme vychlazené červené víno (např. Rulandské modré), 3 lžíce Portského červeného vína, koňak, vychlazenou sodovku, osladíme podle chuti, přidáme rozkrájené ovoce a promícháme. Ovocný punč nalijeme do vysokých sklenic se slámkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme vychlazené. Podle chuti přidáváme k punči kostičky ledu.