Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 56311

Ingredience

12 polévková lžíce Cukr krupice
6 polévková lžíce Kakao
250 g Máslo čerstvé
4 ks Vaječný žloutek slepičí
12 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 161kJ
9% Sacharidy 33 g
55% Tuky 41 g
1% Sodík 10 mg
11% Bílkoviny 6 g

Čoko krém postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme pečlivě oddělené žloutky. V rendlíku přivedeme pomalu k varu vodu s cukrem a kvalitním kakaem. Jakmile bude cukr rozpuštěný, rendlík s tekutinou necháme zchladnout. Postupně ke žloutkům za stálého šlehání přilejeme cukrovo-čokoládovou vodu, šleháme do vychladnutí a pěny.

2

Za stálého šlehání přidáme postupně měkké čerstvé máslo. Šleháme do doby, kdy získáme hladký a lehký krém, který použijeme k naplnění i ozdobení dortů, piškotů apod.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept