Recept

Švédské oplatky z kysané smetany

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 56312

Ingredience

2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 dl Smetana 16% (pochoutková)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 667kJ
8% Sacharidy 29 g
35% Tuky 26 g
3% Sodík 55 mg
21% Bílkoviny 12 g

Švédské oplatky z kysané smetany postup přípravy receptu:

1

Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky, kysanou smetanu. Směs vyšleháme dohladka, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, poté zapracujeme sníh z bílků.

2

Speciální kleště na oplatky potřeme olejem, naneseme těsto a pečeme do zlatova (podle návodu).

Poznámka

Servírujeme teplé nebo studené podle příležitosti. Oplatky podáváme ke kávě, čaji či čokoládě. Můžeme je ozdobit džemem, šlehačkou nebo ovocem podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept