Švédské oplatky z kysané smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédské oplatky z kysané smetany
Švédské oplatky z kysané smetany
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 56312 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 926,9mg |
---|---|
Cholesterol | 221,6mg |
Draslík | 186,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédské oplatky z kysané smetany postup přípravy receptu:
1 | Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky, kysanou smetanu. Směs vyšleháme dohladka, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, poté zapracujeme sníh z bílků. |
2 | Speciální kleště na oplatky potřeme olejem, naneseme těsto a pečeme do zlatova (podle návodu). |
Poznámka
Servírujeme teplé nebo studené podle příležitosti. Oplatky podáváme ke kávě, čaji či čokoládě. Můžeme je ozdobit džemem, šlehačkou nebo ovocem podle chuti.