Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56313
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

Na těsto
90 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
60 ml Voda pitná
Na vymazání formy
60 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hrubá
Na náplň
120 g Cukr krupice
400 g Nektarinka
2 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
2 dl Voda pitná
Na sníh
3 ml Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Med včelí
3 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
13% Sacharidy 48 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 61 mg
10% Bílkoviny 6 g

Nektarinkový dort postup přípravy receptu:

1

Žloutky v misce ušleháme spolu s půlkou dávky cukru a horké vody na hustou pěnu. Následovně vmícháme z bílků a zbylého cukru vyšlehaný tuhý sníh. Nakonec zlehka přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem.

2

Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a připravené těsto vlijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupňové teplotě pečeme 40 minut. Upečený korpus necháme ve formě vychladnout, poté ho vyklopíme na plech.

3

Nektarinky pokrájíme na malé kousky, které vložíme do kastrůlku a spolu s polovinou dávky cukru a 1 dl vody povaříme 5 minut. Zbylou vodu vlijeme do jiného kastrůlku, do studené přisypeme pudinkový prášek, který metlou dobře rozkvedláme a spojíme s nektarinkami. Stálým mícháním povaříme do zahoustnutí krému. Ještě horký krém rozetřeme na korpus.

4

Z bílků s cukrem v horké vodní lázni šleháme směs do rozpuštění cukru. Odstavíme, přidáme tekutý med, citrónovou šťávu a vyšleháme do zahoustnutí na sníh. Ten poté rozetřeme na krém.

5

Pečicí formu s korpusem, krémem a sněhem vložíme opět do předehřáté trouby, při 180 stupních pečeme ještě 20 minut, aby sníh dostal načervenalou barvu.

6

Po upečení dort necháme vychladnout a potom krájíme na úhledné trojúhelníky. Podáváme na jednotlivých studených talířích.

Poznámka

Servírujeme studené. Podáváme jako dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept