Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56314

Ingredience

2 polévková lžíce Koňak
50 g Lanýž
200 g Majonéza
80 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
120 g Sýr Gruyére
1 kávová lžička Sůl
Studený vařený humr [56304]
600 g Humr
0,5 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 681kJ
0% Sacharidy 2 g
71% Tuky 53 g
63% Sodík 1 g
67% Bílkoviny 38 g

Humr Cardinal postup přípravy receptu:

1

Majonézu rozmícháme s rajčatovým protlakem, solí, pepřem, octem a koňakem. Před podáváním lehce vmícháme šlehačku.

2

Plátky uvařeného humra osmahneme na másle, narovnáme zpět do skořápky, přidáme plátky lanýžů, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a krátce gratinujeme.

3

Studený vařený humr [56304]:

4

Humra nejdříve usmrtíme bodnutím nože za hlavu, potom ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.

5

Levou rukou držíme humra za krunýř a pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a pak slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.

6

Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).

7

Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, poté jej dáme chladit do ledničky.

8

Humra vyjmeme z vývaru a silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře, rozevřeme na 2 poloviny. Odstraníme vnitřnosti, maso vybereme a krunýř opereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky a vrátíme do krunýře.

9

Nejchutnější maso je na klepetech, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.

10

Používáme vždy jen živé humry.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept