Humr Cardinal - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr Cardinal
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56314 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Koňak |
50 g | Lanýž |
200 g | Majonéza |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Gruyére |
Studený vařený humr [56304] | |
---|---|
600 g | Humr |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 180,3mg |
Draslík | 505,0mg |
Vláknina | 487,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 8,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Ocet vinný, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Sýr Gruyére, Humr, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koňak nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Humr Cardinal postup přípravy receptu:
1 | Majonézu rozmícháme s rajčatovým protlakem, solí, pepřem, octem a koňakem. Před podáváním lehce vmícháme šlehačku. |
2 | Plátky uvařeného humra osmahneme na másle, narovnáme zpět do skořápky, přidáme plátky lanýžů, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a krátce gratinujeme. |
3 | Studený vařený humr [56304]: |
4 | Humra nejdříve usmrtíme bodnutím nože za hlavu, potom ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem. |
5 | Levou rukou držíme humra za krunýř a pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a pak slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven. |
6 | Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření). |
7 | Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, poté jej dáme chladit do ledničky. |
8 | Humra vyjmeme z vývaru a silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře, rozevřeme na 2 poloviny. Odstraníme vnitřnosti, maso vybereme a krunýř opereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky a vrátíme do krunýře. |
9 | Nejchutnější maso je na klepetech, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože. |
10 | Používáme vždy jen živé humry. |
Poznámka
Servírujeme teplé.