Humr Rémoulade - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr Rémoulade
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56317 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Kerblík |
200 g | Majonéza |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 ks | Okurky |
1 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
33 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 181,7mg |
Draslík | 363,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Kerblík, Majonéza, Ocet vinný, Okurky, Paprika červená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapary, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humr Rémoulade postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka, jednu okurku na podélné plátky, červenou papriku na proužky, kapary a petrželovou nať nasekáme. |
2 | Mezitím připravíme remuládovou omáčku: na jemno nasekáme 2 okurky, kerblík, estragon, vše smícháme s majonézou, hořčicí a ušlehanou šlehačkou. |
3 | Maso z uvařeného humra pokrájíme na kousky a smícháme s remuládou. |
4 | Směs navrstvíme do skořápky, ozdobíme plátky vajec, řezy okurky, a proužky papriky. Navrch nasypeme sekané kapary a petrželovou nať. |
Poznámka
Servírujeme studené.