Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56319
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

Humří krokety
500 g Bešamel
1 ks Citrony
100 g Máslo čerstvé
150 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
120 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
300 g Žampiony čerstvé
Studený vařený humr [56304]
500 g Humr
0,5 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,011 kcal
Kilojoule 4 232kJ
10% Sacharidy 35 g
106% Tuky 80 g
78% Sodík 2 g
75% Bílkoviny 42 g

Humří krokety postup přípravy receptu:

1

Očištěné žampiony nakrájené na kostičky osmahneme na másle. Asi po deseti minutách přidáme bešamel, na kostičky pokrájené vařené humří maso, osolíme, opepříme, směs za stálého míchání silně zahřejeme, ihned odstavíme a vmícháme žloutky.

2

Hmotu urovnáme na plech, opatrně vyložený pečícím papírem asi v dvoucentimetrové vrstvě a dáme do ledničky vychladit.

3

Poté směs krájíme na obdélníky, které obalujeme ve vejci a strouhance, smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

4

Podáváme na salátových listech, obložené citronem, nakrájeným na dílky.

5

Studený vařený humr [56304]:

6

Humra nejdříve usmrtíme bodnutím nože za hlavu, potom ho vypereme a zbavíme střívka, které prochází celým ocasem.

7

Levou rukou držíme humra za krunýř a pravou rukou uchopíme střední ocasní ploutvičku, kterou pootočíme a poté slabým trhnutím celé střívko vytáhneme ven.

8

Takto připraveného humra vhodíme do vařící slané vody a uvaříme (na půl kilogramu humra počítáme 25 minut vaření).

9

Uvařeného humra necháme vychladnout ve vývaru, následně ho dáme chladit do ledničky.

10

Humra vyjmeme z vývaru, silným ostrým nožem jej rozpůlíme podél páteře a rozevřeme na 2 poloviny. Z humra odstraníme vnitřnosti, maso vybereme a krunýř vypereme. Vybrané maso nakrájíme na plátky a vrátíme do krunýře.

11

Nejchutnější maso je na klepetech, která musíme naštípnout špičatou hranou ostrého nože.

12

Používáme vždy jen živé humry.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept