Recept

Kokosový koláč s rumem a šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56320
Kategorie: Koláče

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Těsto
2 polévková lžíce Cukr krupice
125 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
50 g Ananas
125 g Cukr krupice
25 g Kokos - mletý (Kopra)
125 ml Kokosový krém
425 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Rum
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Konečná úprava
2 polévková lžíce Cukr moučkový
300 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 354kJ
15% Sacharidy 55 g
46% Tuky 35 g
1% Sodík 13 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kokosový koláč s rumem a šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: koláčovou formu vymažeme lžící másla, troubu předehřejeme na 190°C. Vál, na kterém těsto rozválíme, pomoučíme asi třemi lžícemi hladké mouky.

2

Těsto: směs hladké mouky s krystalovým cukrem a změklým máslem zpracujeme rukama do hrudkovité konzistence. Poté do těsta přilijeme lžíci vody a těsto zpracujeme do hladka. Hotové těsto, zabalené do potravinářské fólie, necháme vychladnout v lednici 30 minut. Po této době z těsta vyválíme plát, který by měl být tak velký, aby přesahoval přes okraje formy, ve které budeme koláč péct. Vyváleným plátem těsta vyložíme koláčovou formu tak, že těsto jemně přitiskneme k formě a těstem vyložené dno formy provzdušníme tím, že ho propícháme vidličkou. Formu s těstem necháme ještě 30 minut chladnout v lednici. Potom celý korpus ve formě zakryjeme alobalem a zatížíme fazolemi nebo keramickými kuličkami, korpus pečeme 15 minut ve vyhřáté troubě. Po této době alobal se zátěží z korpusu odstraníme a korpus ještě 15 minut dopékáme. Hotový korpus necháme vychladnout, následně ho naplníme připravenou kokosovou náplní.

3

Náplň: žloutky s krystalovým cukrem vyšleháme do pěny, mléko s kokosovým krémem rozmícháme na mírném ohni těsně k bodu varu.

4

Do žloutků s cukrem vmícháme teplé mléko s krémem. Ve vzniklém roztoku rozmícháme hladkou mouku a krém za stálého míchání vaříme 8 minut do zhoustnutí. Do zhoustlého krému vmícháme kokos, polovinu kandovaného ananasu a rum.

5

Konečná úprava: ve šlehači vyšleháme šlehačku se 2 lžícemi moučkového cukru do tuha. Na závěr koláč po obvodu ozdobíme ušlehanou šlehačkou a na šlehačkovou ozdobu upravíme kousky zbylé poloviny kandovaného ananasu. Koláč servírujeme jako moučník, vychlazený.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept