Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56321

Ingredience

250 g Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Likér mandlový - Amaretto
170 g Mouka polohrubá
1 dl Olej slunečnicový
5 ks Vejce slepičí
Na vymazání formy
40 g Kokos - mletý (Kopra)
60 g Máslo čerstvé
Na náplň
250 g Meruňky
200 g Mléko zahuštěné slazené
250 g Máslo čerstvé
60 g Poleva čokoládová
70 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 577kJ
20% Sacharidy 71 g
44% Tuky 33 g
4% Sodík 84 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dort s likérem postup přípravy receptu:

1

Cukr vsypeme do misky, rozklepneme vejce a ušleháme na tuhou pěnu. Přilijeme likér Amaretto, zamícháme, přisypeme prosátou mouku spolu se škrobem, kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Nakonec přilijeme olej, vložíme na malé kousky nakrájené meruňky a ještě zlehka zamícháme.

2

Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme kokosem a připravené těsto vlijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 40 minut při 160 stupňové teplotě. Upečený korpus necháme mírně vychladnout ve formě. Poté uvolníme stěny formy a necháme korpus volně vychladnout. Vychlazený korpus vodorovně překrojíme na tři díly.

3

Na kousky nakrájené máslo dáme do misky, za stálého šlehání přiléváme kondenzované mléko a vyšleháme na hustý krém. První díl korpusu potřeme džemem, potom třetinou krému. Přikryjeme druhým dílem korpusu, ten opět potřeme džemem a opět krémem. Na vrch položíme třetí díl korpusu, také ho potřeme krémem. Stěny dortu potřeme zbylým krémem, krém posypeme kokosem, stěny dortu obalíme také v kokosu. Povrch dortu ozdobíme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout a dort posléze dobře v lednici vychladnout.

4

Hotový dort krájíme na úhledné trojúhelníky, které pokládáme na jednotlivé dezertní talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept