Dort s likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort s likérem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56321 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
2 dl | Likér mandlový - Amaretto |
170 g | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
5 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání formy | |
---|---|
40 g | Kokos - mletý (Kopra) |
60 g | Máslo čerstvé |
Na náplň | |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Meruňky |
200 g | Mléko zahuštěné slazené |
60 g | Poleva čokoládová |
70 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 175,8mg |
Draslík | 227,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vejce slepičí, Meruňky, Poleva čokoládová, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Mouka polohrubá, Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné slazené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort s likérem postup přípravy receptu:
1 | Cukr vsypeme do misky, rozklepneme vejce a ušleháme na tuhou pěnu. Přilijeme likér Amaretto, zamícháme, přisypeme prosátou mouku spolu se škrobem, kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Nakonec přilijeme olej, vložíme na malé kousky nakrájené meruňky a ještě zlehka zamícháme. |
2 | Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme kokosem a připravené těsto vlijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 40 minut při 160 stupňové teplotě. Upečený korpus necháme mírně vychladnout ve formě. Poté uvolníme stěny formy a necháme korpus volně vychladnout. Vychlazený korpus vodorovně překrojíme na tři díly. |
3 | Na kousky nakrájené máslo dáme do misky, za stálého šlehání přiléváme kondenzované mléko a vyšleháme na hustý krém. První díl korpusu potřeme džemem, potom třetinou krému. Přikryjeme druhým dílem korpusu, ten opět potřeme džemem a opět krémem. Na vrch položíme třetí díl korpusu, také ho potřeme krémem. Stěny dortu potřeme zbylým krémem, krém posypeme kokosem, stěny dortu obalíme také v kokosu. Povrch dortu ozdobíme čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout a dort posléze dobře v lednici vychladnout. |
4 | Hotový dort krájíme na úhledné trojúhelníky, které pokládáme na jednotlivé dezertní talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.