Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56322
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Humr
5 polévková lžíce Koňak
120 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
3 ks Rajčata
400 g Rýže dušená
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno bílé
6 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 747 kcal
Kilojoule 3 123kJ
12% Sacharidy 44 g
164% Tuky 123 g
41% Sodík 823 mg
85% Bílkoviny 48 g

Humr Americane postup přípravy receptu:

1

Humry usmrtíme bodnutím nožem za hlavu, poté je opereme a nasekáme i s klepety na kusy, velké přibližně 3 cm.

2

Mrkev i šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme a rozkrájíme na kousky. Ve vodě se lžičkou soli uvaříme rýži.

3

Na hluboké pánvi rozpálíme olej, kousky humra v něm přibližně 10 minut opékáme. Přidáme mrkev a šalotku, zamícháme, dalších 5 minut pečeme. Zalijeme koňakem a oflambujeme.

4

Potom zalijeme suchým bílým vínem, osolíme, opepříme, přidáme rajčata s rajčatovým protlakem, přilijeme 3 lžíce vody, zaklopíme pokličkou a vaříme 25 minut.

5

Z omáčky vyjmeme kousky humra, maso vybereme z krunýřů, v malé nádobě je udržujeme v teple.

6

Šťávu vyvaříme téměř nasucho a necháme vychladnout. Poté do něj přidáme žloutky a 3 lžíce studené vody, v horké vodní lázni (cca 85°C) stále metlou šleháme až do husté pěny. Pro zvýraznění chuti můžeme do žloutků přidat i měkké vnitřnosti z humra (kromě žaludku), pokrm má pak výraznější chuť. Odstavíme a zašleháme teplé rozpuštěné máslo.

7

Omáčku přecedíme přímo na humří maso.

8

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept