Šalotková omáčka s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šalotková omáčka s červeným vínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 56323 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
110 ml | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček mletý |
125 ml | Med včelí |
1 špetka | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 417,9mg |
Vláknina | 179,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Med včelí, Pepř cayenský, Šalotka, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šalotková omáčka s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme očištěné, na plátky nakrájené šalotky, víno, balsamico, med, cukr, cayenský pepř, mletý hřebíček, špetku soli a pepře. Šalotky musí být zcela pokryté. Uvedeme do varu a bez pokličky zvolna vaříme 30-40 minut, až se tekutina spotřebuje. Směs občas zamícháme. |
2 | Omáčku podle chuti přisolíme, opepříme nebo okyselíme a osladíme. Přelijeme do čistých sklenic a uložíme do chladničky. |
3 | Omáčka vydrží několik týdnů. |