Omeleta s banánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 12 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s banánem
Celkový čas: | 12 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56327 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Banány |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
70 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Poleva čokoládová |
0,5 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 256,5mg |
Draslík | 918,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 623,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Poleva čokoládová, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s banánem postup přípravy receptu:
1 | Mléko vlijeme do vhodné nádoby, rozklepneme vejce, přidáme cukr, přisypeme mouku, sůl a vyšleháme na hladké těsto. Necháme 10 minut odpočinout. Do těsta zlehka přimícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, vlijeme těsto a na mírném ohni opékáme asi 3 minuty. Z pánve sundáme rukojeť, na povrch omelety naskládáme na kolečka krájené banány. Pánev s omeletou vložíme do nahřáté trouby, kde při 250 stupních pečeme 3 - 4 minuty. |
3 | Po upečení omeletu polijeme čokoládovou polevou. Rozkrojíme na dvě půlky, rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé, podáváme jako předkrm.