Tuňákové placky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákové placky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56329 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
200 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
25 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
200 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 755,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kukuřice cukrová nakládaná, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákové placky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a pokrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Po uvaření brambor do měkka vše zcedíme, přidáme máslo a brambory rozmačkáme, popřípadě rozšleháme. |
2 | Do kaše přidáme nasekanou pažitku, kukuřici a nasekanou cibulku. Vložíme tuňáka, ochutíme solí a pepřem. Ze směsi vytvarujeme placky o průměru cca 5 centimetrů. |
3 | Rozpálíme ve velké pánvi olej a bramborové plackys tuňákem z každé strany smažíme cca 3 minuty, dokud nezačnou hnědnout. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Před podáváním můžeme pokrm pokapat limetkovou či citronovou šťávou.