Krevetkové chlebíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetkové chlebíčky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56330 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1 ks | Kapie |
300 g | Krevety tygří |
200 g | Majonéza |
125 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Sardelová pasta |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Veka |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 63,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Majonéza, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Krevety tygří, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sardelová pasta, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetkové chlebíčky postup přípravy receptu:
1 | Chlazené krevety vhazujeme do vařící osolené vody. Vaříme 3 - 5 minut, scedíme, necháme vychladnout a vyloupeme. |
2 | Zatím vyrobíme sardelové máslo: utřeme v misce změklé máslo do pěny se sardelovou pastou a s prolisovaným stroužkem česneku. |
3 | Z veky nakrájíme plátky silné 1 cm, které ořízneme na obdélníky o rozměru 7 x 4 cm. Tyto chlebíčky nejprve tence namažeme sardelovým máslem, pomocí ozdobné trubičky nastříkáme majonézu, urovnáme na ně vařené krevetky, dozdobíme velmi tenkým řezem citronu, proužkem kapie a kouskem zelené petrželky. |
Poznámka
Servírujeme studené.