Tuňákový burger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový burger
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56331 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
3 ks | Cibulka jarní |
4 kávová lžička | Kečup |
4 kávová lžička | Majonéza |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tuňák obecný |
1 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 99,3mg |
Draslík | 361,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibulka jarní, Majonéza, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Žemle tuková, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový burger postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku dáme do mixéru, přidáme dva plátky chleba a rybí maso. Směs na hrubo namixujeme, přidáme do mixéru vejce, sůl, pepř a vše ještě chvíli mixujeme, nesmíme však směs rozmixovat úplně do hladka. |
2 | Vytvoříme placku o velikosti rozříznuté housky, rozpálíme gril, potřeme olejem a maso grilujeme z každé strany cca 5 minut, dokud není pěkně propečené. Housku potřeme kečupem, majonézou, přidáme plátek rajčete a grilované maso. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.