Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56334
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
80 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
20 ks Rak říční
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Sůl
100 ml Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 824kJ
3% Sacharidy 11 g
40% Tuky 30 g
40% Sodík 802 mg
146% Bílkoviny 82 g

Raci po španělsku postup přípravy receptu:

1

Říční raky dobře omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, přidáme 1 očištěnou cibuli, citrónovou šťávu, lžíci soli a celý pepř. Když voda dojde k varu, raky do ní ponoříme, vaříme 10 minut. Uvařené raky vyjmeme, z vychladlých obereme maso.

2

Rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu a nakrájíme na větší kousky. Z papriky odstraníme semena a rozkrájíme ji na proužky.

3

V kastrolu zalijeme račí maso vínem, přidáme mletý pepř, jednu nadrobno pokrájenou cibuli, připravená rajčata, papriku a vše vaříme 5 minut. Z másla a hladké mouky vytvoříme žmolenku, kterou omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, zředíme zjemníme smetanou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept