Raci po španělsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raci po španělsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56334 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
20 ks | Rak říční |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 621,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,7mg |
Vitamín E | 14,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Paprika červená, Pepř černý celý, Rajčata, Rak říční, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Raci po španělsku postup přípravy receptu:
1 | Říční raky dobře omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, přidáme 1 očištěnou cibuli, citrónovou šťávu, lžíci soli a celý pepř. Když voda dojde k varu, raky do ní ponoříme, vaříme 10 minut. Uvařené raky vyjmeme, z vychladlých obereme maso. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu a nakrájíme na větší kousky. Z papriky odstraníme semena a rozkrájíme ji na proužky. |
3 | V kastrolu zalijeme račí maso vínem, přidáme mletý pepř, jednu nadrobno pokrájenou cibuli, připravená rajčata, papriku a vše vaříme 5 minut. Z másla a hladké mouky vytvoříme žmolenku, kterou omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, zředíme zjemníme smetanou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.