Raci Monte Carlo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raci Monte Carlo
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56335 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kapary |
150 g | Majonéza |
2 ks | Rajčata |
20 ks | Rak říční |
2 ks | Sardelové řezy |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 591,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 799,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 16,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Majonéza, Rajčata, Rak říční, Sardelové řezy, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Raci Monte Carlo postup přípravy receptu:
1 | Očištěné raky uvaříme, scedíme, necháme vystydnout a maso vybereme. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu, nakrájíme je nadrobno. Kapary vypereme a spolu se sardelovými řezy posekáme na jemno. |
3 | Majonézu smícháme s citrónovou šťávou, osolíme, přidáme chilli, sardelky, rajčata a kapary, vmícháme račí maso a zjemníme ušlehanou smetanou. Podáváme ozdobené plátky natvrdo uvařených vajec. |
Poznámka
Servírujeme studené.