Recept

Krevetový salát s bramborem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 56337

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
400 g Brambory
200 g Chřest zelený
200 g Krevety tygří - loupané
1 ks Limetka
60 ml Olej olivový
50 g Olivy zelené
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 388kJ
5% Sacharidy 20 g
30% Tuky 22 g
37% Sodík 741 mg
41% Bílkoviny 23 g

Krevetový salát s bramborem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme a povaříme v osolené vodě cca deset minut. Poslední čtyři minuty vaříme spolu s chřestem. Nakonec zeleninu zcedíme a dáme stranou.

2

Zatímco se vaří brambory, vedle necháme ve vodě vařit vejce. Po pěti minutách je vyndáme, zchladíme studenou vodou a oloupeme.

3

Do mixéru vykrojíme dužinu limetky, přidáme olej, prolisujeme česnek a přidáme ančovičky. Pořádně směs rozmixujeme, dokud nebude krémová. Polovinu kaše smícháme s brambory, druhou polovinu přendáme do mísy, kam přidáme i oloupané krevety.

4

Vše pořádně promícháme, jako první na talíř dáme krevety, poté přidáme brambory a rozpůlené vejce, vše ozdobíme olivami.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept