Vepřový burger se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový burger se šalvějí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56339 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Klobása bílá |
20 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
1 polévková lžíce | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
350 g | Vepřové maso mleté |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 354,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása bílá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Šalvěj sušená, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový burger se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Připravíme všechny suroviny, které následně smícháme dohromady. Cibulku pokrájíme na drobno, klobásky zbavíme střívek a použijeme jen obsah klobásky, Do velké mísy přidáme koření, worcester, všechno důkladně promícháme a vytvoříme placky o velikosti připravené housky. |
2 | Rozpálíme gril, potřeme olejem a maso grilujeme 5 minut z každé strany na maximální teplotu. Housku rozřízneme, potřeme kečupem, přidáme zeleninu, navrch dáme maso. |
Poznámka
Servírujeme teplé.