Recept

Koláč z jablkového těsta se sýrem a datlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56341
Kategorie: Koláče

Ingredience

Příprava těsta
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
75 g Cukr třtinový
100 g Datle
180 g Gouda
500 g Jablka
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej slunečnicový
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 661kJ
13% Sacharidy 45 g
27% Tuky 20 g
3% Sodík 54 mg
20% Bílkoviny 11 g

Koláč z jablkového těsta se sýrem a datlemi postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: formu na koláč vymažeme lžící másla s vyložíme pečicím papírem, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Těsto: datle pokrájíme, tvrdý sýr a oloupaná jablka, zbavená jádřinců, nastrouháme. Vlašské ořechy rozsekáme na jemno nebo je nameleme. Do hlubší mísy prosejeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Tuto směs spolu s nastrouhanými jablky, nakrájenými datlemi a rozsekanými ořechy ochutíme špetkou soli.

3

K těmto surovinám přidáme slunečnicový olej, dvě celá vejce

4

a vše důkladně vymícháme do hladkého těsta. Polovinu těsta nalijeme do připravené formy, posypeme nastrouhaným sýrem, vrstvu sýra pokryjeme zbylou polovinou těsta. Takto připravený koláč pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. Koláč necháme vychladnout jen z části, servírujeme ho mírně teplý.

Poznámka

Servírujeme vlažné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept