Jehněčí cheesburger - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí cheesburger
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56342 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Jehněčí maso mleté |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
30 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 104,9mg |
Draslík | 411,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí maso mleté, Salát ledový, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí cheesburger postup přípravy receptu:
1 | Ve velké míse smícháme jehněčí maso, prolisujeme k němu česnek, ochutíme solí, pepřem a posypeme strouhankou. Důkladně promícháme, přidáme nastrouhaný sýr, znovu promícháme. |
2 | Rozpálíme gril na maximální teplotu, potřeme olejem a maso grilujeme pět minut z každé strany. Na poslední minutu dáme grilovat i připravené pečivo. Podáváme spolu s plátky salátu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.