Burger s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burger s nivou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56344 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice |
500 g | Hovězí maso zadní |
300 g | Hranolky |
2 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 81,5mg |
Draslík | 189,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Oregano sušené, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Hranolky, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burger s nivou postup přípravy receptu:
1 | Hranolky připravíme dle návodu na obalu. Do velké mísy dáme na drobno nasekanou cibuli, hořčici, maso, pepř, sůl a oregano. Vše důkladně promícháme a rozdělíme na burgery. V každém plátku uděláme uprostřed malý důlek a naplníme ho rozdrobenou Nivou. Poté sýr přikryjeme masem, aby nebyl vidět. |
2 | Rozpálíme gril na maximální teplotu, potřeme olejem a maso grilujeme pět minut z každé strany. Poslední tři minuty grilujeme spolu s rajčátky. Podáváme s hranolky a grilovanými rajčaty. |
Poznámka
Servírujeme teplé.