Tuňák se zeleninovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák se zeleninovým salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56345 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
300 g | Fazolové lusky |
4 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 špetka | Muškátový oříšek |
40 ml | Olej olivový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
400 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 484,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Koriandr mletý, Limetka, Med včelí, Muškátový oříšek, Paprikové lusky čerstvé, Skořice mletá, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák se zeleninovým salátem postup přípravy receptu:
1 | V malé misce smícháme koriandr, skořici, muškátový oříšek a chilli. Důkladně koření promícháme, směsí obalíme filety. Fazolky dáme vařit na dvě minuty do vody, aby změkly. |
2 | Rozpálíme wok pánev, na oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli s nudličkami papriky a prolisovaným česnekem. Po dvou minutách je dáme stranou do velké mísy. K zelenině přidáme fazolky, med a limetkovou šťávu. |
3 | Na pánvi osmahneme tuňáka cca dvě minuty z každé strany. Ryba musí být propečená. Nakonec už jen rozdělíme k salátu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.