Recept

Mřížkové řezy s hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56346

Ingredience

Příprava pečení
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Koláč
2 polévková lžíce Cukr třtinový
100 g Hroznové víno
400 ml Kompot jahodový
500 g Listové těsto
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 920kJ
23% Sacharidy 83 g
50% Tuky 38 g
1% Sodík 27 mg
18% Bílkoviny 10 g

Mřížkové řezy s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: plech vymažeme lžící másla, vál, na kterém těsto vyválíme, posypeme 3 lžícemi hladké mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 220°C. Jahodový kompot scedíme, jahody necháme okapat. Hroznové víno důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, bobule obereme ze stonku a necháme okapat.

2

Koláč: listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na dva stejně velké pláty, velké jako plocha plechu, na kterém budeme koláč péct. Jeden plát těsta rozložíme na vymazaný plech a na těsto urovnáme ovoce tak, abychom získali po celém obvodu plechu s těstem volný okraj, široký asi 2 cm. Zbylý plát těsta přeložíme po délce na polovinu a vnitřní část těsta nařežeme. Po nařezání plát rozložíme na urovnané ovoce na plechu, okraje obou plátů po okrajích jemně utěsníme. Připravený koláč potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dvěma lžícemi třtinového cukru. Koláč pečeme asi 15 minut při 220°C, poté teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě dalších 30 minut. Koláč necháme zcela vychladnout, servírujeme ho rozkrájený na kostky, nebo obdélníky.

Poznámka

Servírujeme studené. Chuť náplně můžeme změnit přidáním 2 lžic sherry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept