Mřížkové řezy s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mřížkové řezy s hroznovým vínem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56346 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Koláč | |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
100 g | Hroznové víno |
400 ml | Kompot jahodový |
500 g | Listové těsto |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 99,1mg |
Draslík | 164,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hroznové víno, Kompot jahodový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Listové těsto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mřížkové řezy s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: plech vymažeme lžící másla, vál, na kterém těsto vyválíme, posypeme 3 lžícemi hladké mouky. Troubu připravíme k předehřátí na 220°C. Jahodový kompot scedíme, jahody necháme okapat. Hroznové víno důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, bobule obereme ze stonku a necháme okapat. |
2 | Koláč: listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na dva stejně velké pláty, velké jako plocha plechu, na kterém budeme koláč péct. Jeden plát těsta rozložíme na vymazaný plech a na těsto urovnáme ovoce tak, abychom získali po celém obvodu plechu s těstem volný okraj, široký asi 2 cm. Zbylý plát těsta přeložíme po délce na polovinu a vnitřní část těsta nařežeme. Po nařezání plát rozložíme na urovnané ovoce na plechu, okraje obou plátů po okrajích jemně utěsníme. Připravený koláč potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme dvěma lžícemi třtinového cukru. Koláč pečeme asi 15 minut při 220°C, poté teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě dalších 30 minut. Koláč necháme zcela vychladnout, servírujeme ho rozkrájený na kostky, nebo obdélníky. |
Poznámka
Servírujeme studené. Chuť náplně můžeme změnit přidáním 2 lžic sherry.