Recept

Vepřový plátek na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 56351

Ingredience

2 ks Cibule
2 ks Hrušky
15 g Máslo čerstvé
20 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
70 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
500 g Vepřová kýta
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 402kJ
15% Sacharidy 54 g
31% Tuky 23 g
7% Sodík 134 mg
51% Bílkoviny 29 g

Vepřový plátek na víně postup přípravy receptu:

1

Rýži připravíme dle návodu na obalu. Hrušky pokrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a hrušky tři minuty smažíme, poté odložíme stranou. Přidáme do pánve olej, nakrájenou cibuli minutu smažíme do zlatova.

2

Do pánve přidáme na plátky rozkrájené maso a pět minut opékáme z každé strany, dokud není propečené, průběžně podléváme vínem.

3

Ihned poté podáváme s hruškou a s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept