Jehněčí špíz na kiwi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí špíz na kiwi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Jehněčí kýta |
1 ks | Kiwi |
1 ks | Klobása Dunajská |
1 špetka | Kmín celý |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Zázvor mletý |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 99,2mg |
Draslík | 585,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Kmín celý, Paprika červená, Zázvor mletý, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Klobása Dunajská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí špíz na kiwi postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy prolisujeme česnek, přidáme oloupané kiwi (důkladně rozmačkáme), zázvor a kmín. Vložíme na kostičky pokrájené maso, důkladně ho promícháme s marinádou, vše pak necháme 20 minut odležet na chladném místě. |
2 | Maso napícháme na jehlu či špejli, prokládáme cibulí, paprikou a klobásou. Potřeme zbylou marinádou. |
3 | Špíz dáme na rozpálený, olejem potřený gril a grilujeme 10 minut. Průběžně maso otáčíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.