Kuřecí plátky s grilovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí plátky s grilovanou zeleninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56361 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Kukuřice |
600 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Lilek |
150 g | Nudle rýžové |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
6 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
30 ml | Olej rostlinný |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 187,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Nudle rýžové, Ocet vinný červený, Zelí hlávkové bílé, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Omáčka Teriyaki mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí plátky s grilovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Nudle uvaříme ve vodě na skus, scedíme, necháme okapat a držíme na teple. Maso nakrájíme na plátky. Důkladně maso potřeme ze všech stran omáčkou teryjaki. Poté dáme na pět minut stranou odležet. |
2 | Gril rozpálíme na maximální teplotu, lehce potřeme olejem a maso pět minut grilujeme z každé strany. Spolu s masem grilujeme na plátky pokrájený lilek. Na poslední dvě minuty přidáme na gril zelí a kukuřici. |
3 | Před podáváním nudle zakápneme sójovou omáčkou a octem. Důkladně promícháme a podáváme spolu s grilovanou zeleninou a masem. |