Recept

Hruškové zákusky se zázvorem a šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56362

Ingredience

Příprava pečení
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Příprava zákusků
2 polévková lžíce Cukr třtinový
3 ks Hrušky
250 g Listové těsto
35 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Zázvor kandovaný
Šlehačková čepice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 827kJ
10% Sacharidy 37 g
41% Tuky 31 g
0% Sodík 2 mg
7% Bílkoviny 4 g

Hruškové zákusky se zázvorem a šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: plech vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C, vál pomoučíme 2 lžícemi mouky. Kandovaný zázvor nakrájíme na malé kousky, hrušky oloupeme, rozřízneme podélně na poloviny a zbavíme jádřinců.

2

Příprava zákusků: listové těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme větší kruhy - o průměru cca 10 cm. Tyto kruhy vyrovnáme na vymazaný plech a necháme v lednici na 30 minut ztuhnout. Než těsto ztuhne, vymícháme 9/10 množství másla s cukrem, do této směsi vmícháme rozkrájený kandovaný zázvor. Zbylou desetinu másla odložíme na konečné potření moučníků. Potom těstové kruhy na plechu z lednice vyjmeme, propícháme vidličkou, na kruhy rozetřeme máslovou směs se zázvorem do menších kruhů tak, aby zůstaly okraje těstových kruhů volné. Na zázvorovou směs rozdělíme poloviny hrušek. Do rozdělených polovin hrušek uděláme zářezy. Na závěr volné okraje těstových kruhů ohneme nahoru, abychom získali mističkovitý tvar zákusků, potřeme každý zákusek rozehřátým máslem a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut do zlatova. Hotové zákusky servírujeme horké, jako dezert se šlehačkovou čepicí.

3

Šlehačková čepice: smetanu vyšleháme dotuha se 3 lžícemi moučkového cukru.

Poznámka

Servírujeme studené. Místo ušlehané smetany můžeme tyto dortíky ozdobit jakoukoli zmrzlinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept