Jambalaya z lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jambalaya z lososa
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56364 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
100 g | Klobása Chorizo |
200 g | Krevety tygří - loupané |
300 g | Losos - filety |
350 g | Rýže indiánská |
200 g | Salsa rajčatová |
900 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 117,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Losos - filety, Salsa rajčatová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Krevety tygří - loupané, Rýže indiánská, Vývar zeleninový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jambalaya z lososa postup přípravy receptu:
1 | Chorizo pokrájíme na drobné kostičky. Lososa nakrájíme na kostičky o velikosti sousta. Na pánvi rozpálíme olej a minutu na něm smažíme chorizo. Poté dáme chorizo stranou, do pánve nasypeme rýži, vše zalijeme vývarem a pod pokličkou pět minut vaříme. |
2 | Rýži zamícháme, přidáme chorizo, lososa, necháme dalších deset minut. Nyní přidáme krevety a nasekanou jarní cibulku. Opět zakryjeme pánev, necháme dalších 5 minut na mírném ohni. |
3 | Jakmile se vypaří všechna tekutina, pokrm dochutíme solí, pepřem a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.