Kuře s bramborem na skořicové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s bramborem na skořicové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Brambory |
4 ks | Cibule |
200 ml | Džus jablečný |
2 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Kuřecí prsa |
40 ml | Olej olivový |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 polévková lžíce | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 148,5mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 116,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Džus jablečný, Paprikové lusky čerstvé, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s bramborem na skořicové omáčce postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme skořici s jablečným džusem a hořčicí. Maso nakrájíme na nudličky a zalijeme zálivkou. Dáme do ledničky a necháme půl hodiny odležet. |
2 | Brambory pokrájíme, pět minut povaříme ve vodě. Poté je zcedíme, přidáme ke kuřecímu masu spolu s na plátky pokrájenou cibulí a nudličkami z papriky. Vše ochutíme solí i pepřem dle vlastní chuti, promícháme a necháme ještě chvíli odležet. |
3 | Troubu předehřejeme na 220°C, kuřecí směs dáme do vymazaného zapékacího talíře a pečeme 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.