Rýžová kaše s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová kaše s ananasem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56367 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
400 g | Kompot ananasový |
1 polévková lžíce | Med včelí |
6 dl | Mléko plnotučné |
100 g | Poleva čokoládová |
300 g | Rýže loupaná |
0,5 špetka | Sůl |
20 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118g |
---|---|
Cholesterol | 17,2mg |
Draslík | 223,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 932,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot ananasový, Med včelí, Poleva čokoládová, Rýže loupaná, Sůl, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová kaše s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Osolené mléko v kastrůlku přivedeme k varu. Vsypeme propranou rýži, vanilkový a krupicový cukr, med, nakonec vlijeme smetanu. Za stálého míchání rýži povaříme na hustou kaši a stáhneme ze sporáku. |
2 | Ananas scedíme, nakrájíme na malé kousky. Na dno vysokých silnostěnných sklenic nalijeme šťávu z kompotu, vložíme pomocí dvou lžic rýžovou kaši. Na kaši položíme kousky ananasu, opět rýži, zase ananas, úplně nahoru položíme kopeček vanilkové zmrzliny a polijeme čokoládovou polevou. |
3 | Připravené poháry necháme v lednici dobře vychladit a podáváme. |
Poznámka
Takto připravenou kaši podáváme jako dezert. Vhodný je také bez zmrzliny, jako snídaně.