Jednoduchý recept

Rýžová kaše s ananasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56367
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

40 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
400 g Kompot ananasový
1 polévková lžíce Med včelí
6 dl Mléko plnotučné
100 g Poleva čokoládová
300 g Rýže loupaná
0,5 špetka Sůl
20 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 642kJ
35% Sacharidy 125 g
14% Tuky 11 g
4% Sodík 85 mg
19% Bílkoviny 11 g

Rýžová kaše s ananasem postup přípravy receptu:

1

Osolené mléko v kastrůlku přivedeme k varu. Vsypeme propranou rýži, vanilkový a krupicový cukr, med, nakonec vlijeme smetanu. Za stálého míchání rýži povaříme na hustou kaši a stáhneme ze sporáku.

2

Ananas scedíme, nakrájíme na malé kousky. Na dno vysokých silnostěnných sklenic nalijeme šťávu z kompotu, vložíme pomocí dvou lžic rýžovou kaši. Na kaši položíme kousky ananasu, opět rýži, zase ananas, úplně nahoru položíme kopeček vanilkové zmrzliny a polijeme čokoládovou polevou.

3

Připravené poháry necháme v lednici dobře vychladit a podáváme.

Poznámka

Takto připravenou kaši podáváme jako dezert. Vhodný je také bez zmrzliny, jako snídaně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept