Artyčoky dušené s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky dušené s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56368 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Artyčoky |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
25 g | Olej olivový |
60 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
350 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 621,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 769,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Cibule, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky dušené s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé artyčoky dobře očistíme, odřízneme dřevnaté části a spodní tvrdé listy. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přiložíme artyčoky, orestujeme, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme česnek, sůl, pepř a zvolna dusíme do měkka. |
2 | Artyčoky s rajčatovou směsí rozdělíme na talířky, posypeme pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.