Jednoduchý recept

Artyčoky plněné žampionovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 56370
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

80 g Anglická slanina
400 g Artyčoky
1 stroužek Česnek
50 g Cibule
20 g Máslo čerstvé
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Mrkev kořen
60 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
150 ml Víno bílé
100 ml Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 969kJ
5% Sacharidy 20 g
16% Tuky 12 g
43% Sodík 852 mg
16% Bílkoviny 9 g

Artyčoky plněné žampionovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Žampiony nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, porájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na tenké plátky, mrkev nastrouháme na jemno, pažitku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme žampiony, osolíme, ochutíme česnekem a krátce podusíme. Mimo oheň vmícháme žloutek.

2

Artyčoky očistíme, částečně vydlabeme, naplníme žampionovou směsí, každý artyčok zabalíme do jednoho plátku slaniny. Vyskládáme do hrnce, přidáme mrkev, pepř, posypeme pažitkou, podlijeme vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme zhruba 30 minut.

3

Artyčoky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu, rozmícháme a povaříme 10 minut.

4

Artyčoky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept