Jednoduchý recept

Jablečné suflé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56372
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Na suflé
3 ml Citronová šťáva
60 g Cukr třtinový
20 g Cukr vanilka
300 g Jablka
120 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Med včelí
50 g Mouka pšeničná hrubá
70 g Ořechy vlašské
150 g Ovesné vločky
1 kávová lžička Skořice mletá
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na šlehačku
20 g Cukr vanilka
1 polévková lžíce Med včelí
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Zázvor mletý
20 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 857kJ
16% Sacharidy 58 g
61% Tuky 46 g
3% Sodík 62 mg
24% Bílkoviny 13 g

Jablečné suflé postup přípravy receptu:

1

V pánvi na 50 g másla opražíme vločky, vsypeme cukr a ještě chvilku za stálého míchání pražíme. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout.

2

Žloutky v misce utřeme s vanilkovým cukrem, medem, skořicí a citrónovou šťávou. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Vychladlé vločky smícháme se žloutkovou směsi, vmícháme tuhý sníh, nakonec přimícháme pomleté ořechy a oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka.

3

Formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou. Každou formičku naplníme do dvou třetin připravenou hmotou. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupňové teplotě 20 - 25 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout ve formičkách, poté je vyklopíme na jednotlivé talíře.

4

Smetanu s medem, vanilkovým cukrem a jemně pomletým zázvorem šleháme na tuhou šlehačku. Připravené suflé na talířcích ozdobíme zázvorovou šlehačkou, ke každé porci na talíř položíme po jednom kopečku vanilkové zmrzliny. Porce ozdobíme mátou a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý, ale také studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept